Hit&Run – Misdaad&Straf

voor en door studenten

Het Noord Nederlands Toneel in samenwerking met Cultureel Studentencentrum Usva.
Klik hier voor kaartjes.

In de slipstream van de NNT-voorstelling Misdaad en Straf gaat een groep studenten in een snelle, lichtvoetige fastfoodvoorstelling op zoek naar de urgentie van deze klassieker van Fjodor Dostojevski. HIT & RUN wordt gemaakt door studenten aan de RuG in regie van Ilmer Rozendaal en speelt in Groningen en in andere studentensteden door het hele land.

In de voorstelling Misdaad en Straf pleegt de voormalig student Raskolnikov een moord vanuit de gedachte de wereld te kunnen verbeteren. Zijn geweten speelt echter op en hij raakt verstrikt in een net van zijn eigen gedachten. Grootheidswaanzin en minderwaardigheidsgevoel gaan hand in hand: een twintigersdilemma dat ook vandaag de dag speelt.

HIT & RUN wordt gespeeld door drie studenten die een resercheteam vormen en op zoek gaan naar de vraag hoe en waarom Raskolnikov de moorden heeft gepleegd. Was het grootheidswaanzin of juist een minderwaardigheidscomplex? Was het een wraakactie of werd de dader gedreven door armoede?

HIT & RUN speelt op openbare studentenlocaties zoals kantines, bibliotheken en pleinen. De voorstelling heeft een straattheater / flashmob-karakter en eist op onverwachte en brutale manier de aandacht op.

HIT & RUN wordt gemaakt door Ilmer Rozendaal (regisseur) met begeleiding van Ko van den Bosch. Het stuk wordt gespeeld door: Gideon da Silva, Logan van Steenderen, Marlotte van Herksen, Hinke Beekman, Joe Wilcox, Tessa de Lange en Brecht de Vries. Vast ensemble-lid Peter Vandemeulebroecke ontfermt zich over het decor.

 

HIT & RUN poster