Er zal iemand komen (2013)

Er zal iemand komen is een poëtische, muzikale voorstelling waarin twee geliefden wanhopig proberen samen alleen te zijn.

 

Een man en een vrouw zoeken de eenzaamheid op om samen alleen te kunnen zijn. Eenmaal in hun pas gekochte huis op een afgelegen plek aan zee, blijkt ‘samen alleen’ moeilijker dan gedacht en begint een gevecht tegen de angst voor de stilte, de angst voor de ander die zal komen.
In de liefde zouden we graag de tijd stop willen zetten om het mooie ogenblik een eeuwigheid te laten duren. Het ideaal van de liefde als een eeuwigdurend moment, een stilstand, een foto. Maar waar zoek je beschutting als de tijd verder tikt en de wind blijft waaien?

Ilmer Rozendaal heeft een grote fascinatie voor het werk van de Noorse schrijver Jon Fosse, wiens stukken de afgelopen decennia een grote opmars hebben gemaakt in Europa en daarbuiten. Ilmer: ‘Het beleven van zijn stukken is als een meditatie waarin je je diep van binnen iets van een tragische schoonheid realiseert: dat het leven dìt moment is en dat dat het enige is wat we hebben. Dat is leven.’

Regie: Ilmer Rozendaal Tekst: Jon Fosse Vertaling: Hettie Pisters Spel: Saar Vandenberghe, Bram de Win, IJbert Verweij Geluidsontwerp: Frank Wienk Vormgeving: Roos Veenkamp Techniek: Jeroen Hoekstra Met dank aan: Joram Tornij, Woedy Woet, Guus van Geffen, Ludo Costongs, Marte Bügel en ‘n More.

Speeldata: de voorstelling speelt op het Oerol Festival van 14 t/m 23 juni, op het Over het IJ Festival van 4 t/m 14 juli, op Theaterfestival Karavaan van 26 t/m 28 juli en op het TAKT Festival op 18 september 2013.

Reserveren TAKT Festival: +32 11 80 50 02 / dommelhof@limburg.be
Tickets: € 5,- per avond GRATIS: jongeren (-25)
Adres: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt, België

Er zal iemand komen is een co-productie tussen Atelier Oerol/Over het IJ Festival en TAKT Dommelhof, en is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Prins Bernhard Cultuurfonds dankzij het Van Meeuwen Kan Fonds en het SEA Fonds.

Bekijk een registratie van de voorstelling op:
http://youtu.be/wO5vFd0whXQ